Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Gereedschaps- en tuinmachinewinkel int 5 facturen + extra kosten bij ramen- en deurenfirma dankzij KLAAR

21 september 2021

Een winkel in gereedschappen en tuinmachines had last van een wanbetaler die 5 facturen niet betaalde. De facturen waren respectievelijk vervallen in juli, september en oktober 2020, en hadden samen een bedrag van €751,14. De debiteur, een firma in ramen en deuren, reageerde niet op de verstuurde en telefonische aanmaningen van de opdrachtgever zelf. Daarop schakelde de opdrachtgever ons in op 3 november 2020.

Interesten en schadebedingkosten verhogen het totaalbedrag tot €844,12. Wij starten het dossier met op, en versturen een aangetekende en gewone aanmaning per post. Op 10 november ontvangt onze opdrachtgever het factuurbedrag van €751,15 rechtstreeks. De kosten voor de laattijdige betaling zijn daarmee nog niet betaald, en dus sturen wij, in samenspraak met onze klant, een aanmaning om ook die kosten nog te betalen. Zes dagen later nemen we telefonisch contact met de debiteur om aan te dringen op de betaling van de extra kosten. We sturen een dag later een aanmaning via e-mail, en ontvangen nog een dag later de extra kosten. Op die manier was onze tussenkomst volledig kosteloos voor onze opdrachtgever.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test