Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Firma in metaalverwerking int openstaande factuur net op tijd voor faillissement – €794,09 terug na 13 dagen

10 februari 2021

Onze opdrachtgever was een firma in metaalbewerking. De firma maakte tussenwanden voor het terras van een café, de debiteur, en bezorgde de factuur van €720,80 eind juni. Na verschillende keren zelf telefonisch contact op te nemen, en verschillende betaalbeloften zonder effectieve betaling, stuurde de firma begin augustus een aangetekende aanmaning. Die werd niet opgehaald. De firma maakte daarop de openstaande factuur aan ons over.

Interesten en schadebedingkosten verhogen het totaalbedrag tot €794,09. Wij stuurden opnieuw een aanmaning per post en per aangetekende post op de dag dat wij de factuur ontvingen. Enkele dagen later nemen we telefonisch contact op met de debiteur, die belooft te betalen. We sturen ter verduidelijking alle betaalgegevens nogmaals door via sms.

Na 2 dagen contacteren we de debiteur opnieuw, die ons belooft om ten laatste de dag erna te betalen. Een dag later ontvangen we effectief het openstaande bedrag. 13 dagen na de aanvraag van onze opdrachtgever maken wij de betaling over. De €15,39 BTW konden zij zelf recupereren via de commissiefactuur van KLAAR Incasso.

Onze tussenkomst was in dit project volledig kosteloos voor onze opdrachtgever. Het volledige traject was al na 13 dagen succesvol afgerond.

3 weken later bleek dat de debiteur in financiële problemen zat en failliet werd verklaard. Met andere woorden: door snel te handelen konden we de openstaande factuur van onze opdrachtgever nog op tijd innen.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test