Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Groothandel in paletten int € 1.016,4 succesvol dankzij de tussenkomst van KLAAR

16 januari 2024

Een groothandel die paletten aan bedrijven levert, stond voor een uitdaging toen een klant in professionele tenten en heteluchtkanonnen niet wilde betalen vanwege stijgende prijzen. Ondanks dat de debiteur meerdere malen paletten had afgehaald, wilde hij zelf de prijs bepalen en wou hij wachten met betalen.

KLAAR Incasso nam het dossier over en zorgde ervoor dat de debiteur snel actie ondernam. Ondanks aanvankelijke weerstand, waaronder een gebrek aan respons en discussies tijdens telefoongesprekken, slaagden we erin om de volledige betaling van € 1.355,08 te ontvangen, inclusief interest en schadebeding.

De debiteur betaalde eerst enkel het factuurbedrag van € 1016,40 aan de opdrachtgever. KLAAR incasso stuurde een nieuwe aanmaning voor de kosten voor laattijdige betaling, namelijk interest en schadebeding ter waarde van € 126,93. Na veelvuldig contact werden ook die kosten betaald aan KLAAR incasso. Onze opdrachtgever diende enkel nog de btw van € 26,65 op onze kosten te betalen, die btw kan bovendien gerecupereerd worden. Met andere woorden: onze tussenkomst was volledig kosteloos. Het dossier werd binnen een maand succesvol afgerond.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test