Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Aannemer betaalt facturen niet aan landbouwloonwerker – Afbetaalplan voor €13.010,42

21 september 2021

Onze klant was een landbouwloonwerker die wachtte op de betaling van een aannemer. Het ging over één factuur van maar liefst €11.676,50. Onze klant had zelf al twee aanmaningen verstuurd en een paar keer proberen te bellen naar de debiteur, maar kreeg geen gehoor. Daarom besloot hij om na een half jaar onze hulp in te schakelen.

Interesten en schadebedingkosten verhogen het totaalbedrag tot €13.010,42. Wij starten het dossier op 21 december 2020, en sturen meteen een aanmaning per aangetekende post. Zonder respons, waarna we de debiteur meerdere dagen verschillende keren proberen te bellen en sms’en, ook zonder gehoor. Op 7 januari 2021 sturen we nogmaals een aanmaning via mail, en krijgen we de aannemer eindelijk aan de lijn. We maken een afspraak dat de debiteur op 13 januari minstens €4.500 zal betalen.

We ontvangen de eerste betaling en leggen via mail vast dat de rest van de factuur betaald wordt via een afbetaalplan in nog twee schijven. We dienen de debiteur kort op te volgen met sms’en en telefoontjes om hem te herinneren aan de afgesproken afbetaling. We krijgen regelmatig geen gehoor, maar kunnen op 22 maart 2021 het dossier succesvol afronden, nadat we de laatste betaling hebben ontvangen en doorgestort naar onze klant.

Onze tussenkomst was voor onze opdrachtgever volledig kosteloos.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test