Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Transportfirma ziet maandenlang openstaande facturen op 4 dagen betaald worden door onze tussenkomst

08 maart 2023

Onze opdrachtgever, een transportfirma, werd gevraagd om een vijftigtal paletten te verhuizen voor een winkel in bouwmaterialen. Dat gebeurde in juni 2022.

Nadat onze opdrachtgever geen respons kreeg op de bezorgde facturen, stuurden zij driemaal een aanmaning uit – op 25 juni 2022, 21 oktober 2022 en 25 oktober 2022 – en namen ook tweemaal telefonisch contact op, maar kregen geen enkele reactie.

Het ging om een totaalbedrag van €780,45, dat door interest en schadebedingkosten opliep tot €869,03.

We startten het dossier op 24 november 2022 met een verstuurde aanmaning, de dag erna gevolgd door de aanmaning per e-mail. Twee dagen later, op 27 november, ontvingen we van de debiteur een e-mail met betaalbewijs en ontvingen we ook de volledige betaling. Een dag later konden we het geld doorstorten naar onze klant en het dossier afsluiten.

De debiteur betaalde zowel zijn factuursaldo als de kosten voor laattijdige betaling. Op die manier waren er geen kosten voor onze opdrachtgever, aangezien onze commissie bestaat uit de extra kosten voor laattijdige betaling.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test