Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

KLAAR Incasso int openstaande schulden voor vleesgroothandel via afbetaalregeling

16 januari 2024

Een vleesgroothandel die levert aan horeca en grootkeukens had te maken met een traiteur die facturen onbetaald liet. Ondanks verschillende aanmaningen en zelfs een poging tot een afbetaalregeling, werden de leveringen niet betaald en was de debiteur vaak onbereikbaar. Het onbetaalde saldo bleef maar oplopen.

De leverancier maakte de afspraak dat nieuwe leveringen contant betaald moesten worden en vroeg per maand minstens 1 oude openstaande factuur af te betalen. De samenwerking loopt mis: bij nieuwe leveringen is de debiteur vaak niet aanwezig en de betaling werd niet op voorhand uitgevoerd. De groothandel beslist om niet verder te leveren.

Telefonisch is de debiteur zelden bereikbaar, op mail wordt ook niet geageerd. De debiteur geeft aan dat hij het financieel moeilijk heeft en dat hij spoedig zal overgaan tot betaling. Hoog tijd om het dossier over te maken aan KLAAR Incasso!

Wij zorgden voor een gestructureerde aanpak, waarbij we een afbetaalregeling tot stand brachten en regelmatige herinneringen stuurden. Uiteindelijk inden we het volledige bedrag van € 2.456,77, inclusief extra kosten betaald, waarmee het dossier succesvol werd afgerond.

De debiteur heeft alles betaald: het factuursaldo en kosten voor laattijdige betaling (interest en schadebeding). Omdat interest en schadebeding de commissie zijn van KLAAR Incasso, waren er geen kosten voor onze opdrachtgever, en werd het dossier ‘gratis’ geïnd.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test