Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

No cure no pay voor deze slotenmaker – Geen kosten bij niet-betaling

24 november 2020

Onze opdrachtgever, een slotenmaker, wacht op een openstaande factuur van een G., een particuliere klant. Het gaat hierbij om €192,81, of €269,63 inclusief interesten en schadebedingkosten.

Wij sturen een aanmaning per aangetekende post en per mail naar G., maar krijgen geen respons. Wij nemen telefonisch contact op, bellen meerdere keren per dag maar krijgen geen gehoor. Uiteindelijk krijgen we G. aan de lijn. Zij zou verhuisd zijn en de aanmaning nooit ontvangen hebben. We mailen nog eens, blijven contact opnemen via de telefoon of Facebook Messenger, maar nog steeds wordt er niet betaald.

Na een maand geven we aan dat het minnelijk niet zal lukken om het bedrag te innen. We raden onze opdrachtgever af om naar de rechtbank te gaan. De kans dat de kosten voor een gerechtelijke procedure het factuurbedrag overstijgen, is groot. Het dossier wordt afgesloten en onze opdrachtgever betaalt ons geen kosten.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test