Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Vis- en mosselhandel vangt bot bij broodjeszaak – KLAAR int €1.431,10 in 12 dagen

21 september 2021

Onze opdrachtgever was een vis- en mosselhandel die levert aan horecazaken. Een van zijn klanten, een broodjeszaak, had vier openstaande facturen sinds september 2020. De vis- en mosselhandel stuurt bij onbetaalde facturen altijd zelf twee aanmaningen, of vraagt persoonlijk aan de klant om de betalingen in orde te brengen. Toen de betalingen uitbleven, maakten zij de openstaande facturen, in totaal €1.246,09, over aan ons op 27 mei 2021.

Interesten en schadebedingkosten verhogen het totaalbedrag tot €1.431,10. We versturen een eerste, aangetekende aanmaning op 27 mei 2021, gevolgd door een aanmaning via mail de dag erna. Dezelfde dag ontvangen we via mail een betaalbelofte. Wanneer de effectieve betaling uitblijft, nemen we na enkele dagen telefonisch contact en wordt beloofd om dezelfde dag nog te betalen. Twee dagen later ontvangen we de betaling, storten de gelden door naar onze klant en sluiten het dossier succesvol af.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test