Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Podiumleverancier weerlegt ongegrond protest dankzij tussenkomst KLAAR Incasso

16 januari 2024

Een leverancier van podia en evenementenproducties stuitte op problemen toen een evenementenbureau een eindfactuur betwistte wegens vermeende schade bij de afbouw van een evenement. De debiteur reageerde op elke aanmaning steeds met het protest van schade. Hij leverde foto’s aan, maar verder geen concrete info, zoals bestek of facturen. Daardoor kon dit niet behandeld worden via de verzekering van de leverancier.

De oplossing: KLAAR Incasso inschakelen! Wij startten het dossier op. Na een aangetekende aanmaning en aanmaning via mail, namen we een week later telefonisch contact op om het protest te weerleggen. Resultaat? Zo’n 2 weken later rondden we het dossier succesvol af en inden we voor onze opdrachtgever het volledige bedrag van € 603,26.

Ter verduidelijking: het factuurbedrag is € 544,43. € 532,08 werd doorgestort naar de klant (factuurbedrag € 544,43 – € 12,35 btw op onze commissie). De btw van € 12,35 kan worden gerecupereerd door de opdrachtgever via zijn btw-aangifte. Het was dus een nuloperatie voor onze opdrachtgever!

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test