Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Incasso in de bouw? Daarom is het nodig

13 december 2022

Nu is het als bouwbedrijf belangrijker dan ooit dat je klanten je facturen betalen. De materiaalkost was al hoog, maar nu blijven grondstofprijzen stijgen. Wij geven graag mee waarom het inschakelen van incasso in de bouw hoognodig is.

 

Nu is hét moment

Als bouwbedrijf werk je veel op basis van vertrouwen. Jammer genoeg wordt dat vertrouwen soms geschonden: je voert de opdracht uit en stuurt de factuur op, maar de betaling blijft op zich wachten. Er zijn verschillende factoren waarom het nu belangrijker is dan ooit dat je facturen tijdig betaald worden. En vooral dat je achter je onbetaalde facturen aan gaat.

 • Hoge prijzen van grondstof
  In deze tijden van inflatie gaan de prijzen van grondstoffen de hoogte in. Het materiaal dat je in je bouwbedrijf gebruikt, wordt dus een pak duurder. Daarom is het belangrijk dat je klant tijdig betaalt zodat jij deze zaken kan blijven betalen.
 • Meer sociale aanvaarding
  In tijden van crisis zitten veel mensen in hetzelfde schuitje. Daarom is er een grotere sociale aanvaarding om een incassobureau in te schakelen.
 • Facturen laten liggen
  Debiteurs zoeken in moeilijke omstandigheden vaak extra excuses om hun factuur niet te betalen en wachten er veel langer mee. Geef je onbetaalde facturen dus sneller dan ooit door aan een incassobureau.

 

Time is money

Hoe langer je wacht op je betaling, hoe kleiner de kans is dat je ze effectief krijgt. En vooral: hoe langer je misschien moet wachten eer je aan een nieuwe opdracht kan beginnen. Time is money, dus je geeft je onbetaalde facturen het best zo snel mogelijk door aan ons. Wij zorgen ervoor dat je je geld snel hebt. Er zijn geen risico’s aan verbonden en vaak ook geen bijkomende kosten dankzij ons no cure no pay-principe.

Tip: factureer sneller dan anders, of doe het tussentijds. Zo ben je al zeker van een deel van je geld.

 

KLAAR incasso inschakelen voor je bouwbedrijf, dat is:

 1. Snel
  Je moet al lang genoeg op je geld wachten. Wij schakelen meteen naar de hoogste versnelling.
 2. Betaalbaar
  Dankzij ons no cure no pay-principe rekenen we enkel een kost aan wanneer je case succesvol afgerond is. In 85% van de gevallen wordt die kost zelfs betaald door je klant.
 3. Voor elk bedrag
  Of het nu gaat om € 20 of € 5.000, elke onbetaalde factuur is verloren geld. Daarom helpen wij je altijd verder, maakt niet uit wat het bedrag is.
 4. Heldere communicatie
  Jij hoeft je niets aan te trekken, maar wij houden je wel steeds op de hoogte via ons online platform.
 5. Bemiddelen
  Bij KLAAR Incasso staan we je altijd bij en laten we jou aan het langste eind trekken.

Wil je graag meer info hierover? Of heb je een klant die je facturen niet wil betalen? Contacteer ons en wij komen snel met een antwoord.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons