Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Jurgen, zaakvoerder van Autobat: “Het straffe aan KLAAR is dat ze kort op de bal spelen en to the point communiceren”

22 maart 2024
Jurgen, zaakvoerder van Autobat

Jurgen Loyen richtte in 2011 Autobat op. Een bedrijf in de automotive sector dat gespecialiseerd is in batterijen en zowel nationale als internationale klanten heeft. Als je al zo lang ondernemer bent, komen er heel wat uitdagingen op je pad. Hoe gaat Jurgen hiermee om? En hoe helpt KLAAR incasso hierbij? Hij vertelt het je graag zelf.

 

De uitdagingen van een onderneming

“Ik heb al heel veel geleerd sinds we gestart zijn met Autobat. Het is vooral belangrijk dat je als ondernemer een duidelijke visie hebt en blijft innoveren. Je moet duidelijk weten waarin je je onderscheidt ten opzichte van je concurrentie. En uiteraard is het essentieel dat je bijstuurt waar nodig zodat elke euro die je investeert ook rendeert.”

“Wij verkopen rechtstreeks aan klanten en verwachten dat ze tijdig betalen. Jammer genoeg zijn niet alle klanten zo loyaal. Gelukkig is er KLAAR incasso die ons hierbij helpt!”

 

Onbetaalde facturen uit handen geven = waardevolle tijd terugwinnen

“Onze administratieve medewerkers probeerden jarenlang om zelf wanbetalers op te volgen. Maar het werden er meer en meer, waardoor de tijd die ze hieraan spendeerden ook meer en meer werd. Tijd die ze veel nuttiger konden inzetten. We twijfelden eerst om een incassobureau in te schakelen, omdat ik die klanten niet wilde verliezen. Maar na 1001 excuses merkte ik: een klant die niet betaalt, ben je beter kwijt dan rijk.”

“In 2018 vond ik KLAAR incasso. Hun aanpak sprak me meteen aan! Nadat ik hen contacteerde, zaten we 2 dagen later al samen. Na een face-to-face gesprek werd m’n goed gevoel alleen maar bevestigd. En nu werken we nog steeds graag met hen samen.”

 

KLAAR incasso’s adviserende rol

“Het straffe aan KLAAR is dat ze kort op de bal spelen en to the point communiceren. Ik krijg direct reactie wanneer ik hen een onbetaalde factuur stuur. Elk dossier pakken zij op maat aan. Zij hebben de juiste feeling en affiniteit om te weten hoe ze elke klant en wanbetaler moeten aanpakken. Hebben ze een update? Dan laten ze me dat meteen weten via mail! Ook kan ik zelf op elk moment de status van het dossier bekijken in het klantenportaal.”

“Ze geven me ook proactief advies. Zo vertellen ze me bijvoorbeeld eerlijk wanneer we beter niet verdergaan met de opvolging omdat het na lange tijd meer kost dan opbrengt. Daarnaast beschikken ze bij KLAAR over enorm veel informatie. Ze kunnen de kredietwaardigheid van een wanbetaler checken en ze weten of diezelfde wanbetaler in andere dossiers van hen voorkomt of niet. Meer dan voldoende info om gericht advies te geven dus!

 

Terug naar de essentie

“Als ik ooit opnieuw start, zou ik veel sneller met een incassobureau werken. Dit schrikt misschien heel wat ondernemers af, puur vanwege het woord ‘incasso’. Maar geloof me: het bespaart een pak tijd én voorkomt cashflowproblemen. Bij KLAAR doen ze waar zij goed in zijn, zodat wij weer tijd hebben voor wat belangrijk is voor ons bedrijf.”

 

Zit je zelf met onbetaalde facturen? Neem gerust contact met ons op, wij bezorgen je snel een oplossing.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons