Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Uitgeklaard: maak kennis met Roos

21 juli 2021

Achter elke sterke man staat een even sterke vrouw. Roos is medezaakvoerder van KLAAR Incasso en een van de drijvende krachten achter elke incassodossier. Telefoontjes plegen laat ze aan Tom over, al het overige neemt ze graag voor haar rekening. Maak kennis met Roos!

Een dag in het leven

Roos: “Ik hou me voornamelijk bezig met al het werk dat achter de schermen dient te gebeuren, denk maar aan de administratie en boekhouding. Ik behandel alle mails, regel de praktische kant van het werk met onze klanten, maak dossiers aan, vul overeenkomsten in, enzovoort. Zo kan Tom volledig focussen op het bellen naar debiteurs en achter onbetaalde facturen aangaan.”

“Een typische dag bestaat uit uiteenlopende to do’s. Ik verwerk binnengekomen gelden en stort het door naar onze klant, beantwoord e-mails van zowel klanten als debiteuren, maak nieuwe klanten aan en start hen op, geef incassodossiers in, druk aanmaningen af, maak dossiers over aan onze advocaat of deurwaarder en volg ze verder op, houd onze klanten op de hoogte… Elke dag is heel divers, kan je dus wel stellen (lacht). Eén keer in de week breng ik de boekhouding in orde en lever ik feedback of extra informatie aan onze marketingpartner.”

Goede flow voor goed resultaat

“Tom en ik zijn heel goed op mekaar ingespeeld. Dat is ook nodig om onze dossiers succesvol af te ronden. Wanneer Tom een debiteur aan de lijn krijgt en iets afspreekt, dan moeten we daar ook gevolg aan geven. Bijvoorbeeld: als een debiteur zegt dat hij/zij zal betalen als wij de gegevens doorsturen, dan moet dat onmiddellijk gebeuren. En moet ik meteen een mail uitsturen. Zo’n flow is belangrijk om kansen te maximaliseren. De flexibiliteit om alles te kunnen laten vallen en even te focussen op één dossier, is zowel voor Tom als mij van belang.”

“Als we dan een moeilijk dossier zien betaald worden, dan geeft dat natuurlijk heel wat voldoening. Hetzelfde geldt voor to do’s afvinken van mijn lijstje. Geeft dat niet iedereen voldoening (lacht)? We zijn momenteel ook bezig met onze werkwijze verder te digitaliseren en te vergemakkelijken. Het doet deugd om te zien dat we ook daarin goed evolueren.”

Incasso-misvattingen

“Na vijf jaar actief te zijn in de incassowereld, merk ik dat er nog heel wat misvattingen bestaan over ons beroep. Dat wij bijvoorbeeld geen verschil kunnen maken en bedrijven gemakkelijk zelf achter hun onbetaalde facturen kunnen aangaan. Maar al onze klanten bevestigen het tegenovergestelde: wij kunnen veel korter op de bal spelen, en volledig focussen op de onbetaalde facturen zonder dat wij ons nog met de verdere bedrijfsvoering moeten bezighouden. Dat maakt een wezenlijk verschil. Klanten die één keer onze hulp inschakelen, keren erna heel vaak terug wanneer ze weer te maken krijgen met wanbetalers. Dat zegt genoeg, lijkt mij dan.”

 

Vrije tijd

“Ik ben iemand die heel graag nieuwe culturen ontdekt, uitstapjes maakt, lekker gaat eten… Dus ik trek er in mijn vrije tijd graag op uit tijdens een citytripje of een rondreis. Dichter bij huis hou ik van wandelen, fietsen of yoga. Perfecte activiteiten om het hoofd helemaal leeg te maken.”

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons