Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

IT-leverancier kreeg na IOS-procedure en inzetten deurwaarder eindelijk zijn facturen betaald

16 januari 2024

Een IT-leverancier die cloudoplossingen aanbiedt, kreeg te maken met een wanbetalende computerwinkel. Vooraleer de winkel een factuur betaalde, moest onze opdrachtgever meermaals verschillende aanmaningen sturen. Na excuses en uitstel van de debiteur volgt er geen betaling meer en vraagt de leverancier hulp aan KLAAR Incasso.

Bij KLAAR Incasso kenden we deze debiteur reeds van andere dossiers. Aangezien er op korte termijn niet overgegaan werd tot betaling of afbetaling, besloten we in samenspraak met de leverancier het dossier te dagvaarden voor de rechtbank. Hierbij maakten we gebruik van de IOS-procedure.

Wij maakten een dossier op om de gerechtelijke IOS (Invordering Onbetwiste Geldschulden) te starten. De debiteur reageerde niet binnen de termijn van 30 dagen, waarna een PV werd opgesteld. Hiermee kon de gedwongen uitvoering worden opgestart. De PV ging naar de deurwaarder. De tegenpartij kreeg een laatste kans om te betalen, anders wordt er beslag gelegd op zijn roerende goederen.

Enkele maanden later laat de deurwaarder ons weten dat hij de volledige betaling van € 5.610,28 heeft ontvangen. Wij maken het volledige geïnde bedrag over naar onze opdrachtgever. De btw op de kosten, kunnen zij zelf recupereren via de commissiefactuur van KLAAR Incasso. Op de dossierkost voor de gerechtelijke procedure na, zijn er geen kosten voor de opdrachtgever.

INCASSOSCHATTING
Wat is de kans dat je facturen nog betaald worden?

Verschillende factoren maken het gemakkelijker of net moeilijker om je openstaande facturen te innen. Doe de test en krijg zicht op je slaagkansen.

Doe de test