Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

De 5 grootste twijfels over een incassobureau inschakelen

08 januari 2024

Veel bedrijven durven nog steeds de stap niet te wagen naar een incassobureau, hoewel dat wel vaak nodig is. Wij lijsten de 5 grootste twijfels die je kan hebben over een incassobureau inschakelen en vertellen ineens waarom die nergens voor nodig zijn.

 

1. Bezorgd om je reputatie

De meeste mensen vrezen dat een incassobureau inschakelen hun reputatie zal schaden, dat ze een slechte naam krijgen en dat wanbetalers gaan rondbazuinen dat je een ‘agressief’ incassobureau gebruikt. Maar weet dat een wanbetaler niet te koop zal lopen met het feit dat hij z’n facturen niet betaalt. Ook gaan wij als incassobureau hier steeds professioneel en respectvol mee om.

 

2. Klantenrelaties in gevaar

Sommige sectoren denken dat ze de relatie met hun klanten in gevaar brengen. Maar een klant die niet betaalt, is duidelijk geen goede klant. Het is niet waardevol om meerdere keren om je geld te moeten vragen, zeker niet wanneer de wanbetaler met excuses blijft komen. Een incassobureau gaat hier doeltreffend mee om en beschermt je klantenrelaties.

3. Verlies van controle

De angst om controle te verliezen is begrijpelijk, maar weet dat wij je goed op de hoogte houden van het volledige proces. Je kan steeds terecht in ons klantenportaal voor transparantie en controle.

 

4. Onbekend is onbemind

Niet iedereen weet hoe incasso werkt. Net dat maakt dat bedrijven niet de stap durven zetten naar ons. Hier leggen we graag voor je uit hoe wij te werk gaan en je onbetaalde facturen innen. Weet dat het jou niets kost, wij halen de extra kosten bij de debiteur.

 

5. Tijdsgebrek

Velen denken dat het heel wat tijd kost om een incassobureau in te schakelen. Maar het tegendeel is waar. Het kost jou net veel tijd om zélf achter debiteuren aan te gaan. Schakel je KLAAR Incasso in? Dan hoef je geen dossier op te stellen met alle communicatie en alle aanmaningen in. Wij hebben weinig info nodig: enkel een e-mail van jou met een kopie van de factuur en de contactgegevens van de wanbetaler in. Dat is vaak op een kwartiertje gebeurd!

 

Incassobureau inschakelen? Stop met twijfelen!

We begrijpen dat sommigen twijfelen om met een incassobureau in zee te gaan, maar dat is nergens voor nodig. Aarzel niet en contacteer ons met al je vragen en onbetaalde facturen. Wij bezorgen je binnen de 3 weken een oplossing.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons