Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Hoe werkt een incasso nu precies?

16 maart 2023

Zit je met onbetaalde facturen? Dan is het hoog tijd om KLAAR Incasso in te schakelen. Twijfel je nog en denk je: ‘Hoe werkt een incasso eigenlijk?’ Wel, daar geven wij graag een antwoord op.

 

Eerste contact

Hoe werkt een incasso? De eerste stap is dat jij ons de onbetaalde factuur en gegevens van je klant bezorgt via ons online klantenportaal of via e-mail. Binnen de 24 uur sturen we een eerste aanmaningsbrief per (aangetekende) post en e-mail. Is je klant een bedrijf? Dan wachten we 1 week op antwoord of een betaling. Bij particulieren zijn we verplicht 14 dagen te wachten. Krijgen we geen antwoord? Dan schakelen we een versnelling hoger.

Tip: om de slaagkans van het dossier te vergoten is het beter dat je geen rechtstreeks contact meer hebt met de debiteur en altijd naar ons doorverwijst.

 

Doelgerichte opvolging

We verhogen onze communicatie en contacteren je klant telefonisch of via sms, WhatsApp en e-mail. We helpen bemiddelen bij betwistingen en spreken een betaalbelofte af met een eventueel betaalplan. We volgen kort op of je klant de beloftes naleeft en zetten door wanneer dat niet gebeurt.

 

Oplossing binnen 3 weken

Na 3 weken krijg je meer duidelijkheid: ofwel een betaalde factuur, ofwel de start van een afbetaalplan ofwel vooruitgang bij moeilijke procedures.

Betaalt je klant de openstaande factuur? Dan storten wij het geïnde factuurbedrag binnen de 48 uur op je rekening met aftrek van de BTW op onze diensten. Dat zijn geen kosten voor jou, omdat je die btw volledig recupereert en de klant intresten en schadevergoeding als commissie aan ons betaalt.

Betaalt je klant na vier weken nog steeds niet? Dan voeren wij een kredietwaardigheidsonderzoek uit om te achterhalen of het zinvol is om een gerechtelijke procedure op te starten. Als je dat wenst, zijn wij ook daarin jouw aanspreekpunt.

Je hebt op elk moment een zicht op de vooruitgang in je dossier dankzij het handige online klantenportaal.

 

Hoe werkt een incasso? Ervaar het zelf bij KLAAR

KLAAR Incasso werkt volgens het no cure no pay-principe, dat wil zeggen dat je in de meeste gevallen gratis beroep doet op onze expertise. Je klanten draaien immers op voor de incassokosten. Zéér uitzonderlijk betaal je een kost wanneer je case succesvol afgerond werd en je klant de incassokosten weigert te betalen. Slagen wij er niet in om je openstaande factuur te innen? Dan betaal je helemaal niets.

Wil je graag meer info over hoe een incasso werkt? Of heb je een klant die je facturen niet wil betalen Contacteer ons en wij komen snel met een antwoord. Je kan ook bij ons terecht voor losse opdrachten, je hoeft dus geen abonnementskosten te betalen.

In onderstaande video verduidelijken we de werking van KLAAR Incasso nogmaals:

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons