Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Goede voornemens voor 2023: openstaande facturen sneller innen

28 november 2022

Het nieuwe jaar is begonnen! Heb jij goede voornemens gemaakt voor je zaak? Wij geven alvast een aantal tips waarmee jij je openstaande facturen dit jaar sneller int.

 

2022: zorg dat alles is doorgestuurd

Kijk eerst goed na of al je facturen van 2022 zijn betaald. Is dat niet zo? Stuur ze dan meteen door naar een incassobureau. Zeker als ze al 3 maanden of langer openstaan. Zo kan je dit nieuwe jaar met een propere lei starten.

 

2023: cashflow bij inflatie

Een goede cashflow is altijd belangrijk. Maar in deze tijden van inflatie is het nóg essentiëler dat je je geld op tijd hebt. Volg je openstaande facturen dus goed op.

Tip: maak op voorhand goede afspraken met je klant over de betalingstermijn. Zet duidelijk op papier dat hij bijvoorbeeld 30 dagen de tijd heeft om de factuur te betalen. Moest hij dan niet betalen, heb je extra materiaal om je gelijk te krijgen.

 

Creditnota’s: opletten bij herfactureren

Afgelopen jaar merkten we dat het bij onze klanten vaak misging bij het herfactureren. Je mag namelijk niet zomaar je factuur aanpassen en opnieuw doorsturen. Wat je wel kan doen? Een creditnota opmaken en die naar je klant sturen. Daarmee corrigeer je de factuur die je opgestuurd hebt.

Vraagt jouw klant om een creditnota en een nieuwe factuur met andere betaalgegevens? Dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten:

  • Kijk na dat wat je factureert, overeenstemt met wat je gedaan of geleverd hebt
  • Factureer steeds aan diegene die de offerte heeft getekend
  • Laat je klant eerst betalen, en maak daarna pas een creditnota of nieuwe factuur

Wordt je factuur niet betaald? Of zelfs betwist? Dan heb je nog steeds je oorspronkelijke factuur om aan een advocaat of incassobureau te geven.

 

Openstaande facturen sneller innen? Wij staan voor je klaar!

Kort samengevat: maak in 2023 duidelijke afspraken met je klant om zeker te zijn van een goede cashflow én stel correcte creditnota’s op. Zo ben je zekerder van een betaalde factuur.

Blijft je factuur toch onbetaald? Of wil je graag meer info hierover? Contacteer ons en wij komen snel met een antwoord.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons