Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

No cure no pay: wat kost een incassobureau?

23 maart 2023

Je hebt een klant die je facturen niet betaalt en wil de hulp inschakelen van incasso. Eén van de eerste vragen die je je stelt, is vaak: wat kost een incassobureau nu eigenlijk? Wij klaren het graag voor je uit. Alvast een tipje van de sluier: de extra kosten blijven vaak héél beperkt.

 

Wat houdt no cure no pay precies in?

Wanneer je met onbetaalde facturen zit, wil je geen extra kosten maken om je geld terug te krijgen. Daarom werken we bij KLAAR Incasso met een no cure no pay-principe. Dat betekent letterlijk: geen resultaat, geen kosten. Als wij aan het einde van de rit je openstaande facturen niet kunnen innen, betaal je niets: geen dossierkosten, geen abonnementsgelden, geen opstartkosten … Je debiteuren betalen onze factuur.

 

Zo goed als gratis

Maar wat kost een incassobureau nu eigenlijk? Wel, vaak helemaal niets. In 85% van de gevallen wordt de extra kost betaald door je klant door de interesten en schadebeding op de factuur. Zo ben je dus geen extra geld kwijt.

Wanneer je klant een openstaande factuur betaalt, storten wij het geïnde bedrag binnen de 48 uur op je rekening met inhouding van de btw op onze commissie. De nalatigheidsinteresten en schadevergoedingen zijn voor KLAAR incasso. Je debiteuren draaien dus op voor je incassokosten.

Betaalt de debiteur na al onze vele inspanning toch enkel het factuurbedrag? Dan rekenen we een commissie aan op de geïnde som. Gelukkig komt dit niet vaak voor en recupereer je hierbij wél het grootste deel van je factuur, en dat is nog altijd beter dan een factuur die onbetaald blijft.

 

Een voorbeeld

We schetsen dit graag kort met een praktisch voorbeeld:

  • Je openstaande factuurbedrag: € 1.000,00
  • Je klant betaalt €1.102,75 (factuurbedrag + kosten voor laattijdige betaling intrest en schadebeding)
  • Intresten en schadebeding die betaald worden aan KLAAR Incasso als commissie: € 102,75
  • Btw op onze commissie: € 21,57
  • Wij storten aan jou: € 1000,00 – € 21,57 btw = € 978,43
  • De btw kan je recupereren waardoor onze tussenkomst kosteloos was en jij op het einde van de rit € 1000,00 ontvangt

 

Wat kost een incassobureau? Bijna niets bij KLAAR!

Kort samengevat: dankzij ons no cure no pay-principe heb je sowieso geen extra kosten wanneer er niets geïnd wordt. Wordt je factuur betaald? Dan betaalt jouw klant de kost aan ons via intresten en schadebeding.

 

Wil je graag meer info over wat een incasso kost? Of heb je een klant die je facturen niet wil betalen? Contacteer ons en wij komen snel met een antwoord.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons