Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Onbetaalde facturen innen? Incassobureau is sneller dan advocaat dankzij deze 5 stappen

18 oktober 2022

Je hebt een klant die maar niet wil betalen, en jij wil natuurlijk zo snel mogelijk die onbetaalde facturen innen. Twijfel je of je een advocaat of een incassobureau zou inschakelen? Wij leggen je graag uit hoe je via incasso sneller je geld krijgt.

 

1. Nieuwe klant: online overeenkomst

Ben je een nieuwe klant bij KLAAR incasso? Dan teken je bij ons even een online overeenkomst en erna gaan we meteen aan de slag. Dat terwijl je bij een advocaat vaak eerst contact moet opnemen en een afspraak ter plaatse moet vastleggen. En dat alleen al kan een paar dagen duren.

 

2. Dossier doorsturen en na 24u eerste aanmaning

Je dossier komt bij ons terecht en wij sturen bijna meteen een aanmaning naar de debiteur. Bij een advocaat komt je dossier terecht tussen een hoop andere mails en duurt het al wat langer eer die beantwoord worden.

 

3. Bellen, sms’en, WhatsAppen …

Slechts 5% à 10% van de debiteurs reageert op een schriftelijke aanmaning. Daarom bellen wij bedrijven al na 7 dagen op, particulieren na 14 dagen. Tijdens dat telefoongesprek maken we een betaalafspraak en volgen we die kort op, ook via sms en WhatsApp. Dat doen advocaten niet. Ongeveer 1 maand na het sturen van de aanmaning laten advocaten weten dat ze geen betaling hebben ontvangen en bespreken ze de mogelijkheid voor juridische incasso.

 

4. Zelf opvolgen via klantenportaal

In ons klantenportaal heb je 24/24 en 7/7 zicht op je dossiers. Zo kan je zelf alles opvolgen. Bij een advocaat krijg je vaak weinig of geen feedback waardoor je je afvraagt of je aanmaning al verstuurd is. Onbetaalde facturen is dan ook niet hun core business.

 

5. No cure no pay

In tegenstelling tot een advocaat, werken wij niet met een uurloon. Wij rekenen enkel een kost aan wanneer je case succesvol afgerond is. In 85% van de gevallen wordt die kost betaald door je klant via de interesten en schadebeding op de factuur. Terwijl je bij een advocaat vaak sowieso moet betalen, ook wanneer je facturen niet geïnd worden. En als je advocaat naar de rechtbank gaat of het via een deurwaarder oplost, komen die kosten vaak ook bij jou terecht.

 

Onbetaalde facturen innen? Incassobureau is sneller en persoonlijker

Onbetaalde facturen innen is ons vak waarin we specialisten zijn. Bij KLAAR incasso kennen we onze klanten en cases persoonlijk. Soms kennen we debiteurs zelfs al uit vorige cases. We zijn ook thuis in verschillende sectoren dankzij onze verschillende soorten klanten.

Wil je graag meer info hierover? Of heb je een klant die je facturen niet wil betalen? Contacteer ons en wij komen snel met een antwoord.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons