Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Incassobureau of advocaat: wat is het verschil?

18 augustus 2021

Incasso of advocaat: wie schakel je het beste in wanneer je te maken krijgt met onbetaalde facturen? Wij geloven in de kracht en snelheid van een sterk incassobureau, dat indien nodig de hulp van een advocaat kan inroepen. Dit zijn voor ons de acht redenen waarom je best eerst bij een incassobureau zoals KLAAR Incasso aanklopt:

incasso advocaat

1. Snelheid in behandeling

Als incassobureau proberen wij onbetaalde facturen altijd eerst minnelijk op te lossen. Dat vermijdt vaak langere procedures.

Wij doen daarnaast meer dan aangetekende zendingen schrijven, maar gaan ook via de telefoon, sociale media en andere communicatiekanalen achter je geld aan. Bovendien starten wij heel snel op: de volgende werkdag ontvangt de debiteur al een eerste aanmaning. Dat is anders bij advocaten, waar je dossier vaak eerst op een hoge stapel terechtkomt.

 

2. Gerichte expertise

Onbetaalde facturen innen is vaak niet de core business van een advocaat. Hij/zij heeft nog heel wat anders om aan te werken. Voor ons zijn die facturen aanpakken wél onze core business. Wij hebben hierin jarenlange ervaring opgedaan en gaan er 100% voor.

 

3. No cure no pay

Bij een advocaat betaal je vaak een dossierkost of erelonen. Ook wanneer je facturen niet worden geïnd. Wij werken volgens het no cure no pay-principe: we rekenen enkel een kost aan wanneer je case succesvol afgerond is. In 85% van de gevallen wordt die kost betaald door je klant via de interesten en schadebeding op de factuur.

 

4. Korte communicatielijnen

Bij KLAAR Incasso kom je terecht bij twee zaakvoerders die zich perfect kunnen inleven in je situatie. Je krijgt ons meteen aan de lijn, en komt niet terecht bij een receptioniste die je al dan niet doorverbindt. Wij zetten in op open communicatie, snelle antwoorden en een goede opvolging.

Via ons online klantenportaal kan je de status van je case trouwens te allen tijde opvolgen.

 

5. Meer kans op een minnelijke oplossing

Onze focus ligt op minnelijke incasso. De voordelen daarvan spreken voor zich:

  • Sneller opgelost
  • Minder rompslomp
  • Geen risico dat je toch moet opdraaien voor deurwaarders- of gerechtskosten

Advocaten zijn meer thuis in gerechtelijke procedures, en zullen die sneller opstarten. Dat betekent hogere kosten voor jou als opdrachtgever.

 

6. Snellere doorstorting van je gelden

48 uur na de ontvangst van de gelden van je klant stort een incassobureau je gelden door. Bij een deurwaarder of advocaat moet je hier vaak twee tot vier weken op wachten. Bij afbetalingen worden de tussentijdse betalingen vaak niet gestort door een advocaat. Een incassobureau doet dat wel.

 

7. Één aanspreekpunt

Indien wij als incassobureau de onbetaalde facturen niet minnelijk kunnen innen, zullen wij samenwerken met een advocaat of deurwaarder voor de gerechtelijke procedure. Dat doen we uiteraard pas na je goedkeuring. We nemen de hele opvolging en coördinatie op ons.

Jij hebt dus één aanspreekpunt, zowel voor minnelijke als gerechtelijke incasso’s.

 

8. Vaak betere inschatting

Wij nemen telefonisch contact op met je klant, waardoor we de situatie van je dossier vaak véél beter kunnen inschatten. Bij protest kunnen wij als incasso beter bemiddelen om gerechtelijke incasso te voorkomen. Bovendien kunnen we na ons telefonisch contact vaak ook inschatten wat de slaagkansen zijn, en of het aan te raden is om toch over te gaan tot een dagvaarding.

 

Incasso of advocaat? Wij staan altijd voor je klaar

Wil jij ook dat je dossiers niet op een stapel terechtkomen waardoor je weken moet wachten tot ze aangepakt worden? KLAAR Incasso staat er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons