Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Vanaf welk bedrag een incassobureau inschakelen?

18 maart 2021

Vanaf welk bedrag is een incassobureau inschakelen nuttig? Zijn er extra kosten of andere zaken waar je op moet letten? En kan je met kleine openstaande facturen ook terecht bij een advocaat? Wij geven een antwoord op al je vragen.

vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen?

Waarom ook kleine facturen innen?

Ten eerste: elke euro is het waard en heb je verdiend.

Ten tweede: wanneer je meerdere kleine facturen hebt die niet betaald zijn, kan de totaalsom van al die facturen al snel oplopen tot een aanzienlijk bedrag. Laat kleine facturen dus niet liggen.

 

Waarom een incassobureau inschakelen voor kleine bedragen, en geen advocaat?

Je kan een advocaat vaak niet eens inschakelen om kleinere bedragen voor je te innen. Een advocaat inschakelen voor kleinere bedragen is in vergelijking ook veel te duur.

Bij een incassobureau heb je dat probleem niet: wij innen in feite al facturen vanaf €40,00. Wij proberen daarbij te zorgen dat jij geen enkele extra kost maakt:

  • De extra kosten worden in 85% van onze cases betaald door jouw klant.
  • Dat kan doordat zij extra interesten en schadebedingkosten moeten betalen boven op het bedrag dat zij aan jou verschuldigd zijn.
  • Wanneer de extra kosten toch niet door jou klanten moeten betaald worden, zullen wij nooit meer kosten aanrekenen dan wij voor jou kunnen innen. Op die manier is het voor jou altijd een win om achter onbetaalde facturen aan te gaan.
  • Lukt het niet om onbetaalde facturen te innen? Dan betaal je geen kosten. Dat is het no cure no pay-principe dat wij hanteren.

 

Wat met betwiste facturen?

Met kleine onbetaalde facturen naar de rechtbank trekken, kost meestal ook meer geld dan het opbrengt. Incasso is daardoor ideaal voor niet-betwiste facturen, maar ook bij betwistingen doen wij er alles aan om te onderhandelen met je klant, en zoveel mogelijk geld te recupereren. Lukt ons dat niet, dan geldt ‘no cure no pay’.

 

Nog vragen over ‘vanaf welk bedrag een incassobureau inschakelen’?

Laat het ons weten, want wij helpen je met alle plezier verder. Contacteer ons, stel je vraag, en wij komen snel bij je terug!

Wat is de kans dat je onbetaalde facturen nog betaald worden? Klik hier voor onze incassoschatting en ontdek het meteen.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons