Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

5 voordelen van incasso: waarom je wél met ons in zee moet gaan

12 februari 2024

Onbetaalde facturen kosten je niet alleen geld, het is ook een tijdrovend proces om er achteraan te gaan. Twijfel je nog of je dit moet uitbesteden? Wij geven alvast de 5 grootste voordelen van incasso in te schakelen.

 

1. Snellere betaling

We merken dat onze klanten eerst maandenlang bezig zijn met aanmaningen sturen naar hun wanbetalers. Pas daarna komen ze naar ons. Tip: schakel KLAAR Incasso meteen in! Bij ons hoef je geen maanden te wachten op antwoord. Na 3 weken krijg je al meer duidelijkheid: ofwel een betaalde factuur ofwel de start van een afbetaalplan ofwel vooruitgang bij moeilijke procedures.

 

2. Focus op je core business

Jij hoeft je niet bezig te houden met al die aanmaningen. Wij ontzorgen je volledig. Zodra je je onbetaalde facturen doorstuurt naar ons, kan het volledig uit je hoofd en nemen wij het over. Wij sturen meteen een aanmaning en blijven de debiteur bellen tot hij betaalt. Zo kan jij je focussen op wat écht telt: je eigen zaak runnen.

 

3. Betere klantenrelaties

Een derde partij je dossier laten opvolgen is een stuk beter voor je klantenrelaties. Is er een conflict over de niet betaalde factuur? Dan zit de spanning tussen de debiteur en het incassobureau, en niet tussen jouw bedrijf en de debiteur. Jij houdt je bezig met het commerciële, wij met het financiële.

 

4. Weg met frustraties

Jij levert goed werk aan je klant, en toch betaalt hij niet. Sterker nog: hij blijft maar excuses verzinnen om niet te moeten betalen. Dat geeft een enorm frustrerend gevoel, want jij hebt ook niet altijd tijd om met je debiteurbeheer bezig te zijn. Wel, dat gevoel gaat helemaal weg wanneer je dit uitbesteedt aan een incassobureau!

 

5. Incasso vs. advocaat

Twijfel je of je een advocaat of een incassobureau zou inschakelen? Ga voor een incassobureau! Je krijgt niet alleen sneller je geld, dankzij ons no cure no pay-principe kost het je ook zo goed als niets.

 

De voordelen van incasso zelf ervaren?

Zit je met onbetaalde facturen die je wil innen? Wil je dat op een voordelige en snelle manier doen? Contacteer ons gerust! Wij bezorgen je binnen de 3 weken een oplossing.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons