Online incassoplatformen of een incassobureau: wat is het verschil?
Er zijn verschillende manieren om je onbetaalde facturen uit te besteden. Je kan er uiteraard bij KLAAR incasso voor terecht, maar er duiken ook steeds meer online incassoplatformen op. Is het wel een goed idee om daar mee in zee te gaan? En wat is het verschil nu juist met een incassobureau?
Op online incassoplatformen, zoals Unpaid, Justified, Recovr en Go Solid, kan je net zoals bij ons je online registreren als klant, je factuur doorsturen en je dossier opvolgen. Maar het gaat er verder heel anders aan toe dan bij ons. Zo werken deze platformen – vaak een samenwerking tussen advocaat en deurwaarder – meestal enkel via de IOS-procedure, een verkorte gerechtelijke procedure die enkel voor B2B onbetwiste schuldvorderingen geldt.
En dat leidt tot een aantal duidelijk merkbare verschillen in vergelijking met onze aanpak:
1. Snelheid
Wanneer je je onbetaalde facturen indient op een van deze algemene online platformen en ze direct overgaan naar IOS-procedure, wordt er een stap overgeslagen. De minnelijke stap. Wij als incassobureau doen er wél eerst alles aan om het geschil minnelijk op te lossen. Wij benaderen de debiteur persoonlijk op een assertieve manier telefonisch en via mail. Met een slagingspercentage van 90% voor minnelijke oplossingen, bewijst onze methode zijn waarde.
Bij een IOS-procedure kan het tot wel 6 maanden duren eer je een eerste (deel)betaling hebt. Breng je je onbetaalde facturen bij ons binnen? Dan hebben wij voor jou binnen de 3 weken duidelijkheid: ofwel is het bedrag betaald ofwel geven we advies om over te gaan tot dagvaarding.
2. Persoonlijke aanpak
Verschillende incassoplatformen zijn anonieme softwareplatformen waarbij je op een automatische manier digitaal op de hoogte wordt gehouden. KLAAR incasso heeft ook een online klantenportaal, maar wij zijn daarnaast persoonlijk bereikbaar telefonisch en via mail. We communiceren ook transparant en proactief met jou.
Wij beschikken eveneens over een database van debiteuren. Er zijn namelijk verschillende debiteuren die vaak terugkomen, waardoor we weten hoe we hen moeten aanpakken en aanzetten tot betaling.
3. Kosten
Toegegeven: wanneer onbetaalde facturen meteen geïnd worden via een IOS-procedure is het een goed systeem. Lukt het niet? Dan zitten er vaak kosten aan verbonden. De platformen starten een procedure op die ze als ‘kosteloos’ of ‘lage prijs’ adverteren, maar vaak zit er een juridisch incasso achter waar een deurwaarder bij komt kijken. En die kosten voor de deurwaarder zijn voor jou.
Als je weet dat wij als incassobureau het no cure no pay-principe toepassen en je dus niets moet betalen wanneer je dossier niet opgelost wordt, is dat een groot verschil.
Incassoplatformen of incassobureau? KLAAR incasso helpt je verder
Bij een incassobureau waar je persoonlijk contact hebt met de medewerkers – zoals bij ons – verloopt het proces een pak vlotter. Wij lossen jouw case eerst minnelijk op, dat is sneller én goedkoper. Lukt het toch niet via deze weg? Dan schakelen we over op een IOS-procedure. Altijd op een assertieve, maar correcte manier. We doen er alles aan om jouw onbetaalde facturen te innen.
Zit je met een openstaande factuur en een klant die maar niet betaalt? Schakel ons meteen in! Wij staan voor je klaar. Contacteer ons gerust met je vragen of rechtstreeks met je onbetaalde facturen. Wij bezorgen je binnen de 3 weken een oplossing.