Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Incasso B2B of B2C: wat is het verschil?

01 augustus 2023

Incasso B2B en B2C: ze bestaan allebei, maar wat is nu precies het verschil? Dat leggen we uit in onderstaand artikel. We geven alvast weg dat we bij KLAAR specialist zijn in B2B!

 

Wat is B2B en B2C incasso?

B2B incasso betekent letterlijk Business-to-Business en wil zeggen dat het om een incasso gaat tussen 2 bedrijven. Je hebt hierbij dus te maken met een zakelijke debiteur. B2C staat dan weer voor Business-to-Consumer. Hier is het een particuliere persoon die je geld verschuldigd is.

 

Grootste verschillen tussen de twee

Het verschil is in principe niet heel groot, het gaat namelijk in beide gevallen over onbetaalde facturen. Het grootste verschil is wel dat particulieren beter beschermd zijn, zeker sinds de nieuwe wet. Een aantal verschillen zijn:

  • Bij incasso B2B is het niet verplicht om eerst zelf een aanmaning zonder kosten te sturen, bij B2C wél.
  • Een particuliere klant moet je algemene voorwaarden aanvaard hebben vóór de aankoop, bij een zakelijke klant is het voldoende dat ze op de factuur staan.
  • Sturen wij als incassobureau een aanmaning? Dan mogen wij onmiddellijk telefonisch contact opnemen met bedrijven, standaard hanteren we hier 7 dagen. Bij particulieren mogen we wettelijk pas opnieuw contact opnemen 14 dagen na de 1ste aanmaning.

 

Onze specialiteit = incasso B2B

KLAAR Incasso is gespecialiseerd in B2B incasso. Dankzij onze jarenlange expertise kennen we intussen veel debiteuren en weten we hoe we ze moeten aanpakken. We hebben ook ervaring in zeer uiteenlopende sectoren, denk aan transport, groothandel, landbouw, grondwerken, verhuur, boekhouders … Kortom, we weten hoe we welke debiteur in een bepaalde sector moeten benaderen zodat jij je factuur betaald krijgt.

Nog een voordeel: onze sterkte is onze telefonische opvolging. Zeker als je weet dat bedrijven vaak eenvoudiger telefonisch te bereiken zijn dan een particulier. In een bedrijf kunnen we ook meerdere personen tegelijk aanspreken: de zaakvoerder, de persoon die verantwoordelijk is voor de boekhouding …

 

Nood aan incasso als B2B-klant?

KLAAR Incasso staat klaar om je debiteuren op te volgen en je onbetaalde facturen betaald te krijgen. En dat volledig volgens het no cure no pay-principe. Contacteer ons als je meer info nodig hebt of als je meteen met ons wil samenwerken.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons