Vragen over een onbetaalde factuur?
Tom helpt je graag verder
Stel je vraag
Terug naar overzicht

Rappels helpen niet? Dit kan je doen!

07 november 2023

Je hebt je debiteur al verschillende rappels gestuurd, maar dat blijkt niet te helpen. Er zijn dan verschillende dingen die je kan doen. Wij sommen ze graag voor je op.

 

Dit zijn je opties

Wanneer je nog steeds geen reactie krijgt op de rappels die je stuurde naar je debiteur, heb je 3 opties: ofwel schakel je een advocaat in, ofwel een deurwaarder, ofwel een incassobureau. Hierbij kan je ook nog kiezen om uiteindelijk voor een minnelijke of gerechtelijke schikking te gaan.

Weet dat een incassobureau je het minst kost en je het snelst resultaat biedt. Onder andere omdat wij via de minnelijke weg werken. Reageert de debiteur niet op onze brieven? Dan nemen wij meteen de telefoon. Iets wat een deurwaarder en advocaat niet snel zullen doen.

 

Zo pak je het aan

Zoek zo snel mogelijk een externe partij en bezorg ons – indien je voor incasso kiest – de factuur en contactgegevens van de debiteur. Je kiest zelf of je deze zaken naar ons mailt of zelf oplaadt via ons klantenportaal. Vanaf hier nemen wij het over: wij starten een dossier en volgen het op tot jij je geld terug hebt. Uiteraard houden wij je steeds op de hoogte, ofwel via het klantenportaal ofwel via mail.

Wanneer een externe partij zoals een incassobureau je wanbetaler aanmaant, schiet hij vaak wakker. Hij ziet dat er kosten voor laattijdige betaling zijn bijgekomen en weet dat de volgende stap een gerechtelijk incasso is. Resultaat? Hij reageert en betaalt z’n openstaande schuld.

 

Geen reactie na verschillende rappels? Schakel KLAAR Incasso in!

Opgelet: stuur de eerste aanmaning zelf. Het kan altijd zijn dat je klant de betaling uit het oog verloren is. Negeert hij toch de eerste aanmaning? Dan is de kans groot dat hij ook niet ingaat op de volgende.

Is de vervaldatum van je factuur meer dan een maand verstreken? Aarzel niet en contacteer ons meteen. Wij bezorgen je binnen de 3 weken een oplossing.

Wil je een snelle afhandeling van jouw dossier? KLAAR Incasso is er voor jou. Contacteer ons vandaag nog en wij gaan meteen aan de slag!
Contacteer ons